Ekkertinden

I juli bestemte Bente og jeg oss for å kjøre mot Gjøra og gå på Ekkertinden. Den hadde vært mye omtalt i det siste som Sundal sitt svar på prekestolen. Og turen sto til forventingene, og vel så det.

Vi kjørte via Oppdal og videre mot Gjøra, men tok av litt før Gjøra og parkerte ved Vollan gård. Derifra sto det skilt og merket løpe opp mot Vollasætra. Sætra i seg selv var verdt turen. Veldig idyllisk og er ubetjent turisthytte med proviant hvor en kan overnatte. Det gjorde ikke vi.

Deretter sti videre mot Ekkertinden. Stien opp mot Vollasætra var ganske så bratt, men det ble slakere etter sætra, siste delen opp mot Ekkertinden. 

Vi brukte ca 3 timer opp, inkl en stopp på sætra og ca 2 timer ned.

Vollasætra
Vollasætra

Åmotan

Etter Ekkertind, kjørte vi til Vangshaugen, som er en betjent DNT hytte, ca 30 minutter fra der vi kom ned.

Dagen etter gikk vi så over til Alfheim, som opprinnelig var en eid av skotske lady Arbuthnott. I dag en hytte som kan leies og er eid av historielaget. Turen dit t/r tog ca 1 time.

Deretter kjørte vi ned og opp på andre siden av dalen hvor vi kom til Åmot, hvor vi da parkerte. Gikk deretter i bunn av vassdraget, over ei bru og opp på andre siden. Deretter rundt, slik at vi til slutt endte opp på Åmot igjen, hvor bilen var parkert. Fulgte turbeskrivelsen til Turjenter.no her

https://turjenter.no/amotan/

Veldig fin tur. Brukte ca 5-6 timer totalt på rundturen.

Først ned og så opp igjen
Først ned og så opp igjen

Nyeste kommentarer

30.08 | 19:05

Du glemte å nevne at selv om maten på hyttene er dårlig så er det alltid tilgang på store mugger med vin :)

Del denne siden