Bandaklumpen i Sylan

Første helga i juli dro jeg til Nedalshytta, som er en turisthytte i DNT i Sylan, for å delta på yoga retreat. Yoga tidlig morgen og kveld, noe som gjorde at det ble tid til litt fjellturer også. Så det ble en helt perfekt kombinasjon.

Etter morgenyoga på lørdan pakket vi derfor sekken og bestemte oss for å gå på Bandaklumpen (1553 moh). Toppen høres kanskje litt kjedelig og enkel ut, men var overraskende fin og gikk over 5 topper, med bedre og bedre utsikt.

Turen var ikke merket, men vi fikk god forklaring av vertskapet på hytta. Vi startet på stien mot Storsola, men tok opp til venstre før vi kom til stiskille for Storsola. Deretter på skrå opp langs ryggen mot første topp. Gikk så fra topp til topp i en hesteskoformet rute hvor vi til slutt endte opp på høyeste topp som lå på 1553 moh. Fantastisk utsikt mot Storsylen og hele Syltraversen.

Vi gikk ned igjen i dalen som formet hesteskoen og kom da inn på stien som kommer fra Storsylen og som vi da fulgte tilbake til hytta. Turen tok ca. 5-6 timer inkl pauser.

Flere som var på tur denne dagen
Flere som var på tur denne dagen
Super utsikt mot Syltraversen
Super utsikt mot Syltraversen
Litt yoga må praktiseres på tur også
Litt yoga må praktiseres på tur også

Nyeste kommentarer

30.08 | 19:05

Du glemte å nevne at selv om maten på hyttene er dårlig så er det alltid tilgang på store mugger med vin :)

Del denne siden